Ți-ai făcut planuri de viitor? Știi deja la ce facultate vrei să dai? Pune pe pauză visarea și revino cu picioarele pe pământ!

Până la facultate, trebuie să treci de BAC.

Gândul examenului de maturitate îți dă fiori!? 

Şi noi am trecut prin asta...și am supraviețuit, vrem să fim alături de tine.

Uite ce trebuie să faci pentru a transforma examenul într-un BAC COOL!

1.  „Keep Calm and ask a friend!” : Vorbește cu un prieten mai mare. Mai mult ca sigur ai cel puțin un amic mai mare care a dat bacul. Întreabă-l cum a fost, cum s-a simțit! Nu strică să știi la ce să te aștepți. Vorba aia....Expect the unexpected! Vorbește și cu profii, cu părinții, cu oricine crezi tu că te poate lămuri cum stă treaba cu Bacul ăsta. 
2Descoperă-ţi stilul de învăţat: Învață să înveți! ! Da, ai citit corect! Fiecare dintre noi este unic aşa este şi modul de a învăţa sau a memora ceva! 

Faci scheme, subliniezi pe carte, asculți muzică înainte??? Vezi ce a dat rezultat în trecut și nu te abate de la drumul tău. Nu strică să vezi ce fac alții, dar nu e ok să faci la fel doar pentru că e în tendințe.

Află mai multe despre acest subiect  aici: (link catre articolul: Descoperă-ţi stilul de învăţat)
3. Repetă!: Ştim! Noi, Lenin, şi toţi adulţii din jurul tău! Acelaşi lucru îţi spun toţi! Dar repetiția este mama învățării. Planifică materia în așa fel încât s-o poţi parcurge de cel puțin două ori. Ține minte că memoria iţi poate juca feste!
4. Citește ce trebuie! Suntem o editură așa că știm multe despre cărți și despre examene. Îți recomandăm colecția nou-nouță de exerciții – BAC COOL 2017. Ai acolo subiectele din anii trecuți, sugestii de rezolvare și programa. Află despre ce e vorba aici: http://librariesigma.ro/bacalaureat.html
 5Evaluează-te!: Vezi pe unde ești! Nu trebuie să vină bacul peste tine ca să afli câtă română sau mate ai învățat! Aşa că împarte materia pe capitole! Exact ca în manual! Învaţă şi la finalul fiecărei părţi formulează-ţi singur câteva întrebări cheie. Dacă nu te descurci vino pe site-ul nostru: http://librariesigma.ro şi inspiră-te din colecţia Bac Cool 2017”. ;P
 6. Intră în „ring”: Testează-ți cunoștințele și scapă de emoții! Olimpiadele și alte întreceri școlare te obișnuiesc cu emoțiile unui examen și sunt și o probă a competențelor tale. Încearcă-le! Dacă nu eşti „fanul „ acestui gen de întreceri, atunci strânge-ţi gaşca şi realizaţi-vă propriile quiz-uri.
 7. TIME-OUT! Îl știi mai mult ca sigur de la sport. E o pauză scurtă care te scoate puțin din nebunia meciului. La fel ca sportivii, și tu ai nevoie de momente de pauză în care să îți odihnești mintea și în care să te bucuri de ceea ce îți place. Își recomandăm o jumătate de oră de mișcare în aer liber! Ajută memoria! Sau...mergi la un film...Fă orice te relaxează pe tine!
 8Ia-ţi ca aliat ciocolata:  Face minuni pentru creier. Și asta pentru că eliberează hormonul fericirii. Asta înseamnă că te simți mai bine, ești mai liniștit și te concentrezi mai bine (mulţumită lecitinei :D) ! Mănâncă puțină ciocolată în dimineața examenului! 
 9Învaţă de la artiştii tăi preferaţi: Bacul e o experiență nouă pentru tine, așa că e normal să ai emoții!  Actorii/cântăreţii au trac indiferent dacă sunt la prima sau la ce-a de-a o suta reprezentaţie!  Dar au învăţat un lucru: să le transforme în energie pozitivă care să-i ajute să ducă spectacolul cu bine!
La Bac tu eşti actorul aşa că lasă gândurile negre sub covor, încarcă-te cu optimism, ai încredere în tine şi rămâi calm. Va fi bine! :)
10Fă linişte în jurul tău: Cum ar fi să poți pune totul pe silențios măcar pentru câteva minute???  Închide ochii, respiră adânc, fă linişte în mintea ta și pune-i pe silențios pe cei din jur. 
11Fii optimist şi încearcă să zâmbeşti cât mai mult!: Aşa vei emana energie pozitivă! Asta îţi va fi de ajutor atât ţie cât şi celorlalţi participanţi la BAC . Nu uita vorba unui întelept care spunea: „Zâmbeşte pentru că nu ştii cui vei putea cu zâmbetul tău să-i ridici povara de pe umeri şi să-i faci ziua mai uşoara!”

Cu speranţa că sfaturile noastre îţi vor fi de ajutor, îţi urăm BAFTA!!! Cu mult drag, Sigma!